3 tips för att äta nyttigare

3 tips för att äta nyttigare

Ät bra, må bra är ett vanligt råd som ofta ges för att hjälpa människor att känna sig piggare och mer energiska. Detta råd är baserat på att vår kost har en direkt inverkan på vårt välbefinnande och vår hälsa. Genom att välja näringsrika, hälsosamma livsmedel och undvika onyttig mat kan vi påverka vår hälsa positivt och känna oss bättre i kropp och själ.

Det finns många olika sätt att äta bra och må bra. Här är några tips på hur du kan komma igång:

Här är tre tips för att äta nyttigt:

1. Variera din kost genom att inkludera många olika typer av livsmedel, såsom grönsaker, frukt, baljväxter, fullkornsprodukter och magra proteinkällor. Detta kan hjälpa till att säkerställa att du får i dig en bred kombination av viktiga näringsämnen.

 

Ät mer grönsaker och frukt. Grönsaker och frukt är rika på fiber, vitaminer och mineraler, samtidigt som de är låga på kalorier. Försök att äta minst en frukt eller en halv portion grönsaker till varje måltid, eller börja dagen med en smoothie gjord på frukt och grönsaker.

 

2. Välj naturliga, oförädlade livsmedel så ofta som möjligt och komplettera med superfood. Dessa livsmedel är oftast rika på näringsämnen och låga i tillsatser och onödiga fett, socker och salt. Begränsa intaget av onyttigt fett och socker. Onyttigt fett och socker finns ofta i tillagade produkter såsom godis, kakor, friterade livsmedel och feta mejeriprodukter. Begränsa ditt intag av dessa produkter och välj istället alternativ med naturligt socker såsom frukt.

 

Fokusera på att välja livsmedel som är rika på näring, såsom grönsaker, frukt, fullkornsprodukter, magert protein och nyttiga fetter. Dessa livsmedel kan hjälpa till att ge dig den näring du behöver för att må bra och hålla dig mätt längre.

 

3. Planera dina måltider i förväg och förbered maten hemma så att du inte blir frestad att äta onyttig mat när du är på språng. Genom att planera din kost kan du också säkerställa att du får i dig en balanserad kost med rätt mängd näringsämnen. 

Att äta nyttigt handlar inte bara om att räkna kalorier, utan också om att få i sig tillräckligt med näringsämnen och välja hälsosamma livsmedel. Genom att följa dessa tre tips kan du enkelt göra hälsosammare val i din kost.

Behöver du hjälp att komma igång? 

Prova någon av våra hälsokurer, inkluderar gratis recept och inköpslisa. 

 

 

Källor:

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare