3 tips för att få ny energi i höst

3 tips för att få ny energi i höst

 

 

Hösten bär med sig en förtrollande skönhet, men också en utmaning i form av minskad energi när mörkret tar över. De kortare dagarna och längre nätterna påverkar vårt humör och motivation. Kylan gör det lockande att krypa upp under täcket och stanna där. Så här kommer 3 tips på hur du hittar din energi i höst! 

1. Ät hälsosam mat som ger bra energi

Tankar du din bil med fel bränsle så går den inte att köra. Detsamma gäller för din kropp. Undvik socker och snabbmat som ofta är näringsfattig. Ät mycket frukt och grönt och komplettera gärna med superfood för att maximera näringen. Att  äta hälsosam mat, är det bästa sättet att undvika trötthet.

2. Dryck och näring

Säkerställ att du dricker tillräckligt med vatten under dagen. Uttorkning kan leda till trötthet och minskad energi och kan påverka koncentration, uppmärksamhet och minne. Tillräckligt med vatten hjälper till att säkerställa optimal kognitiv prestation. Alla våra superfoods fungerar utmärkt att blanda ihop med vatten och är ett bra sätt att få i sig både vätska och näring.

3. En promenad om dagen

När du får tillräckligt med solljus kan din kropp producera ett värdefullt näringsämne: D-vitamin. Solskensvitaminet är kopplat till många hälsofördelar och att tillbringa tid i solljus varje dag kan bidra till mer energi och bättre hälsa2. Försök att ta en promenad utomhus, åtminstone en gång om dagen.

 Källa:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin

https://werlabs.se/kunskapsbank/mer-energi/

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare