Att äta rena livsmedel

Att äta rena livsmedel

"Naturliga varor" syftar vanligtvis på livsmedel och produkter som inte har genomgått omfattande bearbetning och som är så nära sin naturliga, ursprungliga form som möjligt. Dessa varor inkluderar oftast minimala eller inga tillsatser, konserveringsmedel eller syntetiska ämnen.

Fördelar med att rena livsmedel:

  • Näringsrikhet: Rena livsmedel är ofta rika på viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. De kan hjälpa till att säkerställa att du får de nödvändiga näringsämnena för att stödja din hälsa.
  • Färre tillsatser: Rena livsmedel innehåller vanligtvis färre tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen och smakförstärkare. Detta kan minska risken för att utsättas för potentiellt skadliga kemikalier.
  • Bättre blodsockerhantering: Oförädlade livsmedel som fullkorn, baljväxter och grönsaker har lågt glykemiskt index, vilket kan hjälpa till att reglera blodsockernivåerna och minska risken för typ 2-diabetes.
  • Förbättrad matsmältning: Livsmedel som är rika på fibrer, som fullkorn och grönsaker, främjar en hälsosam matsmältning och kan bidra till att förebygga förstoppning.
  • Viktkontroll: Rena livsmedel har ofta lägre kalori- och fettinnehåll än bearbetade alternativ. Att inkludera dem i din kost kan hjälpa dig att kontrollera din vikt.
  • Minskat intag av onyttiga ämnen: Genom att undvika bearbetade livsmedel minskar du ditt intag av salt, socker och transfetter, vilka är förknippade med olika hälsoproblem, inklusive hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Bättre smak: Rena livsmedel kan ofta ha en mer autentisk och fyllig smak än bearbetade alternativ, vilket kan göra måltider mer tillfredsställande och njutbara.
  • Minskat intag av skadliga kemikalier: Rena livsmedel har vanligtvis mindre mängd bekämpningsmedel och andra kemikalier som kan användas i odling och bearbetning av livsmedel. Genom att äta ekologiska eller livsmedel som odlats med färre kemikalier kan du minska din exponering för dessa ämnen.

Exempel på rena livsmedel:

  1. Färsk frukt och grönsaker: Färska frukter och grönsaker som inte har genomgått bearbetning eller konservering. Dessa livsmedel är rika på näringsämnen och fibrer.
  2. Nötter och frön: Obearbetade nötter och frön, som mandlar, valnötter och chiafrön, som är rika på hälsosamma fetter och proteiner.
  3. Ekologiska produkter: Ekologisk mat är ofta en form av naturliga varor eftersom den odlas och produceras med minimal användning av bekämpningsmedel och kemikalier.
  4. Lokala och säsongsmässiga livsmedel: Livsmedel som är lokalt producerade och säsongsbaserade har ofta en naturlig kvalité och fräschör. Läs mer om att äta i säsong här!
  5. Naturliga oljor: Oljor som kallpressas från frön eller nötter, som olivolja, kokosolja och nötoljor, är naturliga varor som används i matlagning och hudvård.
  6. Grönt te: Grönt te är mindre bearbetat än svart te och är känt för sina hälsofördelar på grund av dess naturliga antioxidanter. Här finns det ett recept på ansiktsmask med grönt te och Detox Deluxe!
  7. Naturliga sötningsmedel: Sötningsmedel som honung, lönnssirap och agavesirap anses vara mer naturliga än raffinerat socker eller konstgjorda sötningsmedel.
  8. Färskpressad juice: Juice som nyligen har pressats från färsk frukt eller grönsaker utan tillsatser eller konserveringsmedel räknas som en naturlig produkt.
  9. Färskt vatten: Rent dricksvatten som inte är tillsatt kemikalier eller behandlat med konstgjorda ämnen är en av de mest grundläggande naturliga varorna.

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare