Cordyceps

Cordyceps

Vad är cordyceps?

Cordyceps kallas även för larvsvamp då det är en parasitsvamp och lever på viss typ av larver. Den kommer från Kina där den växer på hög höjd och har använts inom traditionell kinesisk medicin. Länge har denna svamp betraktats som en lyxprodukt då den är väldigt sällsynt och kostar uppemot 90 000 kr per pound. Då man inte har sett någon skillnad i kvalitet på den vilt växande och den odlade svampen så har den blivit billigare och efterfrågan stor.

cordyceps

Varför är cordyceps bra?

I kina har den använts länge inom kinesisk traditionell medicin och påstås ha flera positiva egenskaper.

Bland annat tros cordyceps kunna öka kroppens produktion av (ATP), som är avgörande för att leverera energi till musklerna. Därför passar den alldeles utmärkt i vår produkt Protein Power som med fördel tas när det är dags för att träna.

Cordyceps sägs kunna hjälpa till att bekämpa inflammation i kroppen.

training

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

organic

Produkter som innehåller cordyceps

Vår produkt Protein Power innehåller Cordyceps.

Protein Power ger en extra dos av växtbaserat protein samtidigt som den fyller på med aminosyror, vitaminer och mineraler. Den passar bra före eller efter träning, eller för en extra dos energi.

Recept tips

Protein Power och Hormone Harmony Pannkakor

 Protein Power och Hormone Harmony Pannkakor


Studier

Effect of Polysaccharide from Cordyceps militaris (Ascomycetes) on Physical Fatigue Induced by Forced Swimming - PubMed (nih.gov)

Cordyceps sinensis as an immunomodulatory agent - PubMed (nih.gov)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Superfood produkter