Upprätthåll god tarmhälsa med supermat

Upprätthåll god tarmhälsa med supermat

Människans tarm är ett komplext system som spelar en avgörande roll för den allmänna hälsan och välbefinnandet.

En dag så fick jag nog, det behövdes nämligen minst 2-3 omeprazole om dagen för att min mage ens skulle kunna smälta maten. Det var inte hållbart och jag behövde en förändring. Läs mer hur Felicia ställde om sin kost.

Det är välkänt att kosten stor påverkan på tarmen, och vissa livsmedel kan hjälpa till att upprätthålla en god balans. Här kommer supermaten in - näringsrika ingredienser som har visat sig ha positiv effekt på tarmen.

En sådan supermat-blandning är Belly Boost, som innehåller sju noga utvalda ingredienser som är designade för att stödja normal tarmbalans, även för personer med irritabel tarm (IBS). Belly Boost är låg i FODMAP och innehåller ingredienser som citrongräs, bockhornklöver, psylliumskal, stjärnanis, baobab, kanel och ingefära.

 • Citrongräs har använts i traditionell medicin på grund av dess antiinflammatoriska och matsmältningsförbättrande egenskaper, medan bockhornklöver har visat sig stödja en god matsmältning och lugna tarmen (1).
 • Psylliumfröskal är en löslig fiber som kan hjälpa till att reglera tarmrörelser och stödja regelbundenheten (2).
 • Stjärnanis har använts i århundraden för att förbättra matsmältningen och reducera uppblåsthet (3).
 • Baobab är som prebiotika som hjälper till att mata de goda bakterierna i tarmen, vilket främjar en frisk tarmmikrobiom (4).
 • Kanel har visats ha antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper, medan ingefära är välkänt för sina matsmältningsförbättrande egenskaper (5,6).

Slutsatsen är att det att inkludera supermat som Belly Boost i sin kost kan vara en enkel och effektiv sätt att stödja normal tarmhälsa. Det är dock alltid viktigt att prata med en läkare om man har problem. 

Läs mer

 

 

Källa, referenser:

 1. Kallianpur AR, et al. "Fenugreek: An ethnomedicinal and pharmacological review." Asian Pac J Trop Med. 2010;3(2):135-141.
 2. Anderson JW, et al. "Health benefits of dietary fiber." Nutr Rev. 2009;67(4):188-205.
 3. Djae C, et al. "Traditional Uses and Potential Health Benefits of Star Anise (Illicium verum Hook. f.)." Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2013;2013:206424.
 4. Josling P. "Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey." Adv Ther. 2001;18(4):189-93.
 5. Kapoor R, et al. "Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant." Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:576962.
 6. Mustafa T, et al. "Ginger as a functional food: a review." Trends Food Sci Technol. 2015;41(2):111-117.
Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare