Lions Mane

Lions Mane

Vad är lions mane?

Lions mane är en vit svamp som ser ut som en lejonman när den växer. Den har långa taggar och växer i stora delar av världen. I Sverige är svampen fridlyst och mycket sällsynt och får därför enbart odlas. Däremot i Asien är den oerhört populär där den har använts både som matsvamp och medicinalsvamp.

Lions mane

Varför är lions mane bra?

Den är rik på antioxidanter och används för immunsystemets funktion.

Lions mane är en så kallad “nootropic”. Nootropics kan ha förmågan att påverka vår sinnesstämning på olika sätt. Just för lions mane så kan den ge fokus, kraft och energi. Den tros kunna påverka det kognitiva och bidra till bättre minne och koncentration. Den har varit med i flera olika studier men det saknas tillräckligt med forskning på detta området för att kunna ge några slutsatser.

Mind

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

organic

Produkter som innehåller lions mane

Vår produkt Magic Mind innehåller lions mane.

Magic Mind är en specialmix på rödbeta, moringa, lions' mane och tre andra superfoods som inom naturhälsa bidrar till  att upprätthålla hjärnans kognitiva funktioner, öka fokus, minne och koncentration.


Recept tips

Brain Power smoothie med Magic Mind

'Brain Power' smoothie innehåller vår nya Magic Mind superfoodmix. Vi älskar både smaken och boosten den ger oss, passar bra att start dagen med eller som mellanmål.

Brain Power smoothie with Magic Mind

 

Studier

Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial - PubMed (nih.gov)

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare