Rödbeta

Rödbeta

En Färgsprakande Superfood för Mat- och Hälsoentusiaster

Vill du ge ditt kök en färgstark och hälsosam twist? Låt mig introducera dig för rödbetan - en rotfrukt som inte bara tillför liv och färg till dina rätter, utan även bjuder på en mängd hälsosamma fördelar. Med sin intensiva röda färg och en imponerande näringsprofil är rödbetan en favorit bland mat- och hälsoentusiaster världen över. Låt oss utforska varför rödbetor är så fantastiska och hur du kan inkludera dem i din kost för att främja välmående.

Fullmatade med näringsämnen

Rödbetor är packade med viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. De är särskilt rika på vitamin C, järn och folat, vilket bidrar till att stärka immunförsvaret, öka energinivåerna och främja en hälsosam blodbildning. Dessutom är rödbetor en utmärkt källa till kostfiber, vilket främjar en sund matsmältning och ger en långvarig mättnadskänsla.

Blodtrycksbalans och hjärthälsa

En av de mest imponerande hälsofördelarna med rödbetor är deras förmåga att sänka blodtrycket och främja en frisk hjärtfunktion. Rödbetor innehåller naturligt förekommande nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid. Kväveoxiden vidgar blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen, vilket kan bidra till att sänka blodtrycket och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Förbättrad prestation och återhämtning

Om du är en aktiv person eller idrottare kan rödbetor vara ditt hemliga vapen för att förbättra prestationen och påskynda återhämtningen. Forskning har visat att intag av rödbetsjuice eller rödbetspulver innan träning kan öka syre- och näringsflödet till musklerna, vilket kan förbättra uthållighet och minska muskeltrötthet. Så ta en shot av Magic Mind med röbetspulver i, innan nästa träningspass och känn skillnaden.

Mångsidiga och läckra i köket

Rödbetor är otroligt mångsidiga och kan användas i en rad olika rätter. Du kan njuta av dem råa i sallader för att få en krispig och lätt jordig smak, eller rosta dem i ugnen för att frigöra sin naturliga sötma och ge dem en lätt karamelliserad yta. Du kan också mixa dem till en len och hälsosam soppa eller använda dem i saftiga veggieburgare för en extra dimension av smak och färg.

Rödbetan är verkligen en stjärna bland superfoods när det kommer till både smak och hälsa. Med sin intensiva röda färg och en imponerande näringsprofil, inklusive antioxidanter, vitaminer och mineraler, är rödbetan en fantastisk rotfrukt att inkludera i din hälsosamma kost. Dess förmåga att sänka blodtrycket, förbättra prestationen och främja en sund hjärthälsa gör den till en oumbärlig ingrediens i köket. Så varför inte ge rödbetor en chans och låt dem lysa upp ditt kök med både smak, välmående och inkludera det i vardag med Magic Mind shots? Dina smaklökar och kropp kommer att tacka dig för det!

Alla studier kan ni läsa om längst ner i detta blogginlägg.

Running

Hur använder man rödbeta?

Rödbeta går bra att blanda i smoothies eller drycker. Själv brukar jag ta 2 tsk Magic Mind som innehåller rödbeta och Protein Power innan jag ska träna i ett glas vatten. Det gör så att jag presterar bättre på gymmet och har mer ork.

Magic Mind har en väldigt god och pepprig smak och går därför alldeles utmärkt att blanda i ett glas vatten och dricka.

beets-smoothie

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Organic

Produkter som innehåller rödbeta

Vår nya produkt Magic Mind innehåller rödbeta.

Magic Mind

Smoothie tips

Brain Power smoothie med Magic Mind

'Brain Power' smoothie innehåller vår nya Magic Mind superfoodmix. Vi älskar både smaken och boosten den ger oss, passar bra att start dagen med eller som mellanmål.

Brain Power smoothie med Magic Mind

Rödbets-smoothie

En fräsch smoothie packad med näring och vitaminer. Med Berry Beautiful superfoodmix för att motverka sötsug, reducera inflammation, sänka blodtrycket och stärka upp huden med hjälp av antioxidanter. Rödbeta är dessutom rena rama hjärngodiset då den är full med nitrater som bidrar till mer syrerikt blod.

Rödbets-smoothie

Studier och information

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21284982/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18250365/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20951824/

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare