Spirulina

Spirulina

En blågrön ätbar alg som har en spiralliknande form och kallas spirulina är ett av de mest näringstäta födoämnen som finns på jorden. Till och med astronauter tar med sig denna alg till rymden.

Vad är spirulina?

Spirulina har funnits i över 3.5 miljarder år och har konsumerats långt innan vi upptäckte dess komponenter och hur den fungerar. Varför spirulina klassas som “Superfood” är på grund av dess näringstäthet som har flera hälsosamma egenskaper.

På senare år har algen blivit allt mer populär eftersom det släpps fler och fler studier som visar på dess hälsofördelar.

spirulina

Vad är Spirulina bra för?

Det finns studier som visar bland annat att Spirulina:

  • Är full med protein, vitaminer, mineraler, omega 6 och omega 3.
  • Innehåller lraftfulla antioxidanter som sägs ha antiinflammatoriska egenskaper
  • Sägs kunna sänka ”dåliga” LDL- och triglyceridnivåer
  • Sägs kunna sänka blodtrycket
  • Sägs kunna hjälpa kroppen att rena sig från gifter och tungmetaller

Länk till studierna finns längst ner i detta inlägg.

Hur använder man spirulina?

Det är upp till var och en hur man vill använda spirulina. Det går bra att dricka det blandat i ett glas vatten men spirulina kan ha en speciell smak som inte passar alla. Vissa har inga problem alls med smaken medans andra tycker det smakar som “en kallsup i sjön”. Så om du är nybörjare så får du prova dig fram.  T.ex kan man göra en smoothie och blanda i frukt som balanserar smaken. I slutet av detta inlägg hittar du smoothie tips som du kan använda för att göra riktigt goda spirulina-smoothies.

Varför du ska beställa från oss

Vår Spirulina är både ekologisk och kontrollerad. Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och allra bästa.

organic

Produkter som innehåller Spirulina

Vi har två produkter som innehåller Spirulina och det är Detox Deluxe och Health Haven.

 healthhaven and detox deluxe

Smoothie tips:

Boosta immunförsvaret med en grön superfood-smoothie

Hur mycket grönt kan man få i sig i en power-smoothie? Den här tar 5 min att stoppa i en mixer och smakar hur gott som helst.

Grön smoothie

En nyttigare fika

En perfekt fika-smoothie för att stärka kroppen, boosta immunförsvaret och hjälpa kroppen att minska lagrade toxiner.  Health Haven fyller också på med gröna proteiner, folsyra, magnesium, kalium, natrium, mangan, jod och krom. Klorofyllet gör den även till en kraftig antioxidant. Dessutom smakar den här supergott och fräscht!

Grön smoothie

En grönare snabblunch

En supergod, matig och näringsrik lunch-smoothie. Passar perfekt när man har ont om tid men ändå vill få i sig en bra lunch.

Spirulina smoothie

En grönare drink

En grön drink fylld med fibrer, gröna proteiner och klorofyll, som är en utmärkt start på morgonen. Den hjälper kroppen att göra sig av med lagrade gifter på ett naturligt sätt. 5 g av den här superfoodmixen motsvarar ca 1 kg blandat frukt och grönt. Rekommenderas dagligen!

Spirulina smoothie

Studier och information:

https://examine.com/supplements/spirulina/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19299804/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23754631/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2211748/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16615668/

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare