Huden: kroppens första försvarslinje

Huden: kroppens första försvarslinje

 

Tips på hur du håller din hud frisk

 

Vår hud är mer än bara det yttre skiktet av vårt utseende; den är vårt största organ och fungerar som en otroligt komplex och effektiv skyddsmur för vår kropp. Att förstå dess otroliga egenskaper och hur vi kan vårda den är avgörande för vår övergripande hälsa och välbefinnande. Dess mångsidiga funktioner sträcker sig långt bortom det estetiska och inkluderar bland annat:
Skydd:  Huden agerar som en barriär som skyddar kroppen mot yttre hot såsom bakterier, virus och andra skadliga ämnen. Det yttre lagret av huden, epidermis, förnyas ständigt för att bibehålla dess skyddande funktion.
Sinnesorgan: Huden är utrustad med nerver och receptorer som reagerar på beröring, temperatur och smärta. Denna känslighet gör det möjligt för oss att interagera med vår omvärld och undvika potentiella faror.
Immunförsvar:  Hudens celler fungerar som en del av kroppens immunförsvar genom att bekämpa inkräktare och skydda mot infektioner. Om ett sår uppstår reagerar hudens immunsystem för att förhindra infektion och främja läkning.
D-vitamin produktion: Huden är också involverad i produktionen av vitamin D när den exponeras för solljus. Vitamin D är avgörande för att upprätthålla starka ben och ett hälsosamt immunsystem.
Här kommer några tips från oss till att hålla din hud frisk
Återfukta dagligen: applicera en fuktidghetskräm som passar din hudtyp regelbundet för att bibehålla hudens fuktbalans och mjukhet. Detta är särskilt viktigt efter att ha duschat eller badat.Tänk på att använda så naturliga produkter som möjligt som kommer vara skonsamt mot din hud. Ett tips är att testa en återfuktande ansiktsmask gjort på detox deluxe. 
Ha en balanserad kost:  Ät en näringsrik kost som är rik på antioxidanter, vitaminer, superfoods och mineraler. Frukt, grönsaker, fullkorn och magra proteiner bidrar till en frisk hud genom att främja cellförnyelse och bekämpa inflammation. Vi rekommenderar särskilt Berry Beautiful då den hjälper till att stödja både hud och hår. 
Hantera stress: Håll stressnivåerna i schack genom att använda avslappningstekniker som yoga eller meditation. Långvarig stress kan påverka hudens tillstånd och bidra till problem som akne. Visste du att citronmeliss är bra mot stress och att förbättra matsmältningen? Citronmeliss hittar du i våran Hormone Harmony.  Varför inte göra en avstressande smoothie på morgonen för att starta dagen på topp. 
Sammanfattningsvis är huden en otroligt komplex och dynamisk aktör i vår fysiologi. Dess förmåga att anpassa sig till förändringar, kommunicera med omvärlden och skydda våra inre organ gör det till en oumbärlig del av vår övergripande hälsa och välbefinnande. Att vårda och respektera vår hud är en investering i vår långsiktiga hälsa och livskvalitet.
 
Retour au blog
 • Detox Bowl

  La cure de votre bien-être

  Le régime de désintoxication de 72 heures consiste à donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Détox Deluxe,Baie belleetBoost du ventre.

  En savoir plus sur la cure 
 • Hälsokuren

  Le remède pour un moi plus fort

  Le régime de bien-être de 5 jours est conçu pour donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent d'aliments propres et nutritifs sous forme de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Havre de santé, Baie belleetPouvoir protéique.

  En savoir plus sur la cure 

Best-seller