Kakao

Kakao

Kakao är kärnkomponenten i choklad och har också flera hälsofördelar när det konsumeras i sin renaste och minst bearbetade form, såsom rå kakao eller mörk choklad med hög kakaohalt (70% eller mer).

Nedan är några av de hälsofördelar som är förknippade med kakao:

 1. Antioxidanter: Kakao är en rik källa till antioxidanter, inklusive flavonoider och polyfenoler. Dessa föreningar hjälper till att bekämpa fria radikaler i kroppen och kan minska oxidativ stress, vilket i sin tur kan minska risken för kroniska sjukdomar och åldrande.
 2. Kognitiv funktion: Kakao kan ha positiva effekter på kognitiv funktion och hjärnans hälsa. Flavonoider i kakao kan förbättra blodflödet till hjärnan och hjälpa till att skydda mot åldersrelaterad kognitiv försämring.
 3. Stämningsförbättring: Kakao innehåller föreningar som kan stimulera frisättningen av signalsubstanser som serotonin och endorfiner, vilket kan förbättra stämningen och minska stress och ångest.
 4. Hudhälsa: De antioxidanter som finns i kakao kan bidra till att förbättra hudens hälsa genom att minska skador orsakade av UV-strålning och förbättra hudens fuktighet och elasticitet.
 5. Hjärthälsa: Forskning har visat att flavonoiderna i kakao kan förbättra hjärt-kärlhälsan genom att sänka blodtrycket, öka blodflödet och förhindra blodproppar. Detta kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Protein Power ekologisk superfood

Protein Power ger en hög dos växtbaserat protein (80%) och fyller på med alla de aminosyror vi behöver få i oss från kosten plus vitaminer, fibrer och mineraler. Den passar bra för dig som tränar eller när du behöver en extra dos av vegansk protein. Den innehåller 2 sorters protein; hampa- & ärtprotein, kakao, cordyceps och guarana

Köp Protein Power här!

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Fler produkter hittar du här!

 

Källor:
https://www.health.com/cacao-benefits-7555335

 

Retour au blog
 • Detox Bowl

  La cure de votre bien-être

  Le régime de désintoxication de 72 heures consiste à donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Détox Deluxe,Baie belleetBoost du ventre.

  En savoir plus sur la cure 
 • Hälsokuren

  Le remède pour un moi plus fort

  Le régime de bien-être de 5 jours est conçu pour donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent d'aliments propres et nutritifs sous forme de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Havre de santé, Baie belleetPouvoir protéique.

  En savoir plus sur la cure 

Best-seller