Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

Gastpost - Hoe ik mijn hormonale acne genas

In dit bericht vertel ik over mijn reis met hormonale acne.

Tijdens een stressvolle periode met veel veranderingen reageerde mijn huid in de vorm van steenpuisten en ontstekingen. Een combinatie van weinig slaap, slechte eetgewoonten & veel cortisol brachten de hormonen uit balans.

In eerste instantie probeerde ik sterke producten om de steenpuisten te helpen uitdrogen, voordat ik besefte dat de oorzaak de ontsteking in het lichaam was.

Wat ik deed om mijn hormonen in balans te brengen en zo de acne te genezen:

- Begon een ontstekingsremmender dieet te eten. Minder bewerkte voedingsmiddelen en gericht op maaltijden met een grote verscheidenheid aan kleuren en smaken. Op deze manier kreeg ik al mijn voeding via de voeding binnen en kon ik voedingssupplementen in de vorm van vitamines uitsluiten.

- Hormoon harmonie. 's Avonds drink ik graag een kopje thee met een theelepel van de mix erin. Het geeft me 's avonds rust en helpt me beter te slapen.

- In plaats van training met hoge intensiteit begon ik meer sessies met lage intensiteit te introduceren, zoals yoga, pilates, wandelen. Voeg ook meer rustdagen toe, voor herstel.

- Ik begon te mediteren om innerlijke rust te vinden en tot rust te komen.

- Begonnen met eenvoudige, barrièreversterkende huidverzorging en geëindigd met sterke zuren. De acne maakte mijn huid erg gevoelig, dus vriendelijke producten met veel vocht deden wonderen.

Voor/na foto's

Houd er rekening mee dat het bericht alleen persoonlijke ervaring is. Neem contact op met uw arts als u advies nodig heeft.

Terug naar blog
 • Detox Bowl

  De remedie voor uw welzijn

  Het detox-regime van 72 uur is bedoeld om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbaar en reinigend voedsel te eten. De recepten bestaan uit groene dranken, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Detox Luxe,Bes MooiEnBuik boost.

  Lees meer over de remedie 
 • Hälsokuren

  De remedie voor een sterker zelf

  Het 5-daagse Feel-Good Dieet is ontworpen om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbare en reinigende voedingsmiddelen te eten. De recepten bestaan uit clean en voedzaam eten in de vorm van groene drankjes, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Gezondheid toevluchtsoord, Bes MooiEnEiwit Kracht.

  Lees meer over de remedie 

Bestseller