Min resa med hormonell obalans och infertilitet

Mijn reis met hormonale onbalans en onvruchtbaarheid

door Mimmi Palmgren (gastpost)

Ik weet dat ik niet alleen ben op de reis die ik heb gemaakt en nog steeds maak. Ook als je je ontzettend alleen kunt voelen. Ik hoop dat degenen onder jullie die lezen en zichzelf herkennen, zich wat minder alleen kunnen voelen, wetende dat we een ongelooflijk aantal vrouwen zijn die worstelen met hormonale onevenwichtigheden en onvruchtbaarheid. Maar ook met de wetenschap dat het niet zo hoeft te zijn.

Mijn naam is Mimmi en ik werk tegenwoordig als holistische gezondheids- en leefstijltherapeut en yogadocent, waar ik vrouwen coach in gezondheid. Ik heb ervoor gekozen om te trainen in holistische gezondheid, deels omdat ik erg geïnteresseerd ben in gezondheid, maar ook omdat ik al een lange tijd met verschillende gezondheidsuitdagingen te maken heb en geen hulp heb gekregen. Ik heb geworsteld met hormonale onevenwichtigheden na het stoppen met anticonceptie, IBS-problemen, hersenmist, gebrek aan energie, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angst, zorgen, onvruchtbaarheid, enz. De lijst kan lang worden gemaakt van alle symptomen die opkwamen, één voor één. Ik wist ergens dat de manier waarop ik leefde niet duurzaam was en dat ik veranderingen moest aanbrengen. De symptomen waren eigenlijk gewoon vriendelijke signalen van mijn lichaam dat het hulp nodig had - maar die ik veel te lang negeerde.

Mimmi Palmgren

De opleiding in de gezondheidszorg gaf me de kennis die ik nodig had. Ik veranderde mijn dieet en begon ontstekingsremmend te eten, wat betekent dat ik gluten, suiker en zuivel, bewerkt en gefrituurd voedsel schrapte. Ik moest mijn lichaam de kans geven om te herstellen. Vul bij metvoeding, groenten en antioxidanten om het energie en liefde te geven. Het veranderen van mijn eetpatroon was een grote uitdaging voor mij en ik heb veel weerstand en opmerkingen van mensen om me heen ondervonden. Maar vandaag ben ik zo dankbaar voor die reis, ik weet vandaag dat ik mijn lichaam de juiste bouwstenen geef, constant aanvul met voeding en dat geeft me energie en kracht. Voedsel is echt ons medicijn. Helaas is het voedsel in de huidige samenleving niet wat ons een goed gevoel geeft, er is veel dat ons lichaam belast en ons ziek maakt, daarom is het moeilijk om te veranderen en anders te eten - maar het is mogelijk, en het lichaam zal je dankbaar zijn.

Dieet was een groot deel van mijn genezingsreis, maar het wortelprobleem was mijn stress.

Lange tijd had ik geleefd met angst en zorgen, de angst om dingen te missen - wat betekende dat ik overal was. Ik heb nooit prioriteit gegeven aan mezelf en mijn behoeften. Ik streefde naar validatie en aardig gevonden worden, omdat ik het mezelf niet kon geven. Voor mijn opleiding werkte ik als socioloog en had ik een stressvolle baan, waar ik nooit de kans kreeg om te herstellen.

Dus mijn volgende sleutel was om stress te elimineren en ruimte te maken voor herstel, mentale training en eigenliefde. Dit is voor mij de grootste reis geweest, een enorme persoonlijke ontwikkeling en innerlijke reis. We leven niet duurzaam, we rennen van het een naar het ander, moeten onredelijke idealen naleven, iedereen voor onszelf plaatsen en streven naar geluk op alle verkeerde plekken. Geluk zit in ons, je zult het nooit buiten jezelf bereiken, hoe hard je ook worstelt en waar je ook naar streeft. Je moet bij jezelf beginnen. Creëer een veilige en liefdevolle basis, waar je jezelf accepteert en liefhebt om wie je bent, waar je prioriteit geeft aan jezelf en je gezondheid en waar je waarde hecht aan herstel. Alle genezingsreizen beginnen bij jezelf en het verminderen van stress - zolang je gestrest bent, zal het lichaam dit voorrang geven boven alle andere behoeften in je lichaam - want zo werkt het lichaam. Het probeert je gewoon te beschermen!

Ik voel me vandaag veel beter, ik heb geen last van mijn maag, ik sta veel positiever in het leven en tegen mezelf, ik heb energie en heb mijn inspiratie en creativiteit teruggevonden. Mijn huid voelt geweldig aan en ik ben van mijn angst en zorgen af.

Mijn hormonale disbalans en onvruchtbaarheid dan

Het blijft, ik heb een lange weg afgelegd op mijn reis enben zo dankbaar voor alle vooruitgang, maar de reis is nog niet voorbij. Mijn oplossing en genezing ligt op een dieper niveau, wat niet zo vreemd is als je bedenkt hoe ik in het verleden leefde en mijn lichaam behandelde. Ik heb de kennis en werk dagelijks met vertrouwen en geduld om op een dag volledig hersteld te zijn en zwanger te kunnen worden. Moeder worden is mijn grote drijfveer op deze reis.

Ik denk dat het belangrijk is om te benadrukken dat het feit dat je bepaalde veranderingen in het dieet aanbrengt, je training herschikt of stress vermindert, niet voor iedereen betekent dat het probleem is opgelost. We zijn allemaal verschillende individuen met verschillende behoeften en omstandigheden, voor sommigen zijn er eenvoudigere oplossingen en voor anderen duurt het langer. Het lijkt misschien oneerlijk - maar ik zie het omdat we de uitdagingen in het leven krijgen die we nodig hebben - er zijn lessen te leren waardoor we ons kunnen ontwikkelen en vooruit kunnen komen. Ik heb mijn leven op zijn kop gezet, ik leef mijn droom met mijn eigen bedrijf en zou nooit meer zonder deze reis willen, hoe zwaar het ook is geweest.

Dus voor degenen onder u die worstelen met een slechte gezondheid, hormonale onevenwichtigheden of onvruchtbaarheid: u bent niet de enige, u bent op de goede weg, geef niet op.

Geef jezelf en je lichaam alle liefde die je kunt door middel van voeding, herstel, beweging en positieve gedachten en het zal je op een dag dankbaar zijn - als het er klaar voor is!

Met liefde,

Mimi

Instagram @holisticbymimmi

 

Meer van Mimmi

3 tips voor hormonaal evenwicht

Terug naar blog
 • Detox Bowl

  De remedie voor uw welzijn

  Het detox-regime van 72 uur is bedoeld om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbaar en reinigend voedsel te eten. De recepten bestaan uit groene dranken, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Detox Luxe,Bes MooiEnBuik boost.

  Lees meer over de remedie 
 • Hälsokuren

  De remedie voor een sterker zelf

  Het 5-daagse Feel-Good Dieet is ontworpen om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbare en reinigende voedingsmiddelen te eten. De recepten bestaan uit clean en voedzaam eten in de vorm van groene drankjes, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Gezondheid toevluchtsoord, Bes MooiEnEiwit Kracht.

  Lees meer over de remedie 

Bestseller