Förståelse för allergier och naturliga lindringar

Förståelse för allergier och naturliga lindringar

Allergier är vanliga förekomster som påverkar människor över hela världen. Men hur uppstår dessa reaktioner i kroppen och hur kan vi lindra deras symtom på ett naturligt sätt?

Hur fungerar allergier?

Allergiska reaktioner är kroppens överkänsliga svar på vanligtvis ofarliga ämnen i vår omgivning, så kallade allergener. När en person med allergi utsätts för allergenet, reagerar deras immunförsvar genom att frisätta histamin och andra kemikalier. Dessa ämnen orsakar sedan olika symtom, såsom rinnande näsa, klåda och svullnad.

Superfoods för allergilindring

Naturliga lösningar, som superfoods, kan vara till stötta kroppen naturligt. Till exempel har quercetinrika livsmedel visat sig vara fördelaktiga för personer som lider av pollenallergi.

Quercetin är en flavonoid som finns i livsmedel som lök, äpplen och bär, och det kan bidra till att minska inflammation och lindra symtom som nästäppa och klåda. [1]

Likaså kan omega-3-fettsyror vara fördelaktiga för personer med inflammatoriska symtom som är vanliga vid många typer av allergier.

Livsmedel som fet fisk, linfrön och valnötter är rika källor till omega-3-fettsyror och kan bidra till att minska inflammationen och stärka kroppens immunförsvar. [2]

Att inkludera dessa superfoods i kosten kan vara ett naturligt sätt att komplettera allergilindring och bibehålla normalt välbefinnandet för dem som lider av allergier.

Men kom ihåg att individuella reaktioner kan variera, och det är alltid bäst att konsultera en läkare innan du ändrar din kost.

Läs om Peter's hälsoresa & tips här.

Tips att lätta på symtomen

1. Ta bort gluten
Genom att utesluta gluten som finns i vete, råg och korn så behöver inte kroppen överarbeta genom att bryta ner proteinet som finns i gluten och dessutom jobba mot pollen. 

2. Byt ut mjölkprodukter
Byt ut dina mjölkprodukter till andra alternativ som är exempelvis veganska.

3. Minska eller uteslut socker
Minskar eller tar bort socker från kosten, ex. vitt socker som finns i kakor, läsk, energidryck och glass. Detta för att kroppen inte behöver jobba så mycket, vilket gör att tarmfloran mår bättre.

4. Stärk kroppen med superfood
Superfood extremt näringsrik kost och ett enkelt sätt att se till att kroppen får den näring den behöver. Ett regelbundet intag av superfood kan ha olika effekter; vissa skyddar din kropp på insidan, medan andra stärker och läker. Peter använde sig främst av Protein Power och Detox Deluxe för att komma i balans och bli av med sina problem.

Källhänvisningar:
  1. The American Journal of Clinical Nutrition. (2007). Quercetin reduces systolic blood pressure and plasma oxidized low-density lipoprotein concentrations in overweight subjects with a high-cardiovascular disease risk phenotype: a double-blinded, placebo-controlled cross-over study. 
  2. The Journal of Nutrition, Health & Aging. (2016). Omega-3 Fatty Acids in Prevention of Inflammatory Diseases: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Clinical Trials. 
Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare