Så lindrar du pollenallergi naturligt: 6 tips för att hantera pollenallergisymtom

Voici comment soulager naturellement les allergies au pollen : 6 conseils pour gérer les symptômes des allergies au pollen

Under pollensäsongen kan många människor uppleva allergiska reaktioner som rinnande näsa, kliande ögon och nysningar på grund av pollen i luften. För dem som föredrar att undvika mediciner finns det några naturliga metoder som kan lindra symtomen.

 1. Lokal honung: Att konsumera lokal honung kan vara ett sätt att möta pollenallergi naturligt, eftersom den kan innehålla små mängder av pollen från området. Det är dock viktigt att notera att det finns begränsad vetenskaplig evidens för detta, och resultaten kan variera från person till person.

 2. Quercetinrik mat: Quercetin, som finns i livsmedel som äpplen, lök, broccoli och bär, har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska allergiska reaktioner.

 3. Omega-3-fettsyror: Livsmedel rika på omega-3-fettsyror, som fet fisk och linfrön, kan ha antiinflammatoriska egenskaper som kan bidra till att minska inflammationen orsakad av allergiska reaktioner.

 4. Probiotika: En balanserad tarmflora kan stödja ett starkt & normalt immunförsvar och minska allergiska reaktioner. Probiotikarika livsmedel som yoghurt kan hjälpa till att upprätthålla en sund & normal tarmflora, ex. Belly Boost för att stötta normal balansen i magen.

 5. Nässköljning: Att skölja näsan med en saltlösning kan hjälpa till att rensa ut pollen från näsan och lindra vid rinnande näsa och nästäppa.

 6. Ingefära och grönt te: Ingefära och grönt te innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska föreningar som kan bidra till att lindra allergiska reaktioner. Ingefära hittar du även i Belly Boost

Det är viktigt att komma ihåg att individuella reaktioner kan variera och att det alltid är bäst att rådgöra med en läkare eller allergispecialist innan man provar nya behandlingsmetoder, särskilt om man har allvarliga allergiska reaktioner.

Läs även om Peter's hälsoresa & tips här kring allergier.

Källa:

 • Astma- och Allergiförbundet
 • 1177 Vårdguiden
 • World Allergy Organization
 • American Academy of Allergy, Asthma & Immunology
Retour au blog
 • Detox Bowl

  La cure de votre bien-être

  Le régime de désintoxication de 72 heures consiste à donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Détox Deluxe,Baie belleetBoost du ventre.

  En savoir plus sur la cure 
 • Hälsokuren

  Le remède pour un moi plus fort

  Le régime de bien-être de 5 jours est conçu pour donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent d'aliments propres et nutritifs sous forme de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Havre de santé, Baie belleetPouvoir protéique.

  En savoir plus sur la cure 

Best-seller