5 tips för att återställa harmonin i tarmen

5 tips för att återställa harmonin i tarmen

Att upprätthålla en sund tarmflora är avgörande för vår övergripande hälsa och välbefinnande. Genom att vara medveten om tecknen på obalans och vidta åtgärder för att återställa harmonin kan vi främja en optimal tarmfunktion och därmed stödja vår inre trädgård av hälsa.

 

 

Probiotika och prebiotika: Introducera probiotika (goda bakterier) genom kosttillskott eller probiotika-rika livsmedel som yoghurt och surkål. Prebiotika, icke smältbara fibrer som främjar tillväxten av goda bakterier, finns i livsmedel som lök, vitlök och bananer. Baobab är som prebiotika som hjälper till att mata de goda bakterierna i tarmen, vilket främjar en frisk tarmmikrobiom. Baobab  hittar du i våran Belly Boost. 

Fiberrik kost: En kost rik på fibrer främjar en sund tarmflora. Grönsaker, frukt och fullkornsprodukter är utmärkta källor till fiber som stöder tarmhälsan. Psyllium Husk är pulver av psylliumfröskal, som ger en 100 % ren, förstklassig källa av kostfiber. Psyllium hittar du också i våran Belly Boost

Undvik överdriven användning av antibiotika: Antibiotika kan påverka tarmfloran negativt genom att eliminera både dåliga och goda bakterier. Använd antibiotika endast när det är nödvändigt och följ läkarens rekommendationer.

Stresshantering: Praktisera stressreducerande tekniker som meditation, yoga eller promenader. Stress kan påverka tarmhälsan negativt, så det är viktigt att hantera den effektivt.

Balanserad kost: Ät en varierad och balanserad kost som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för att stödja tarmhälsan. Undvik överdrivet intag av socker och bearbetade livsmedel.

Retour au blog
 • Detox Bowl

  La cure de votre bien-être

  Le régime de désintoxication de 72 heures consiste à donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Détox Deluxe,Baie belleetBoost du ventre.

  En savoir plus sur la cure 
 • Hälsokuren

  Le remède pour un moi plus fort

  Le régime de bien-être de 5 jours est conçu pour donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent d'aliments propres et nutritifs sous forme de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Havre de santé, Baie belleetPouvoir protéique.

  En savoir plus sur la cure 

Best-seller