Vitaminer

Vitaminer

Varje dag ger oss möjligheten att investera i vår hälsa, och en av de mest betydelsefulla sätten är genom att säkerställa att vi får tillräckligt med vitaminer. 


Vitaminer är små, men de har en enorm påverkan på vårt välmående och energinivåer. Genom att äta en mångfaldig och balanserad kost som inkluderar färska frukter, grönsaker och näringsrika livsmedel kan vi ge våra kroppar de verktyg de behöver för att fungera optimalt.

Vitamin A

Vitamin A är viktigt för flera kroppsfunktioner, inklusive syn, immunsystemet, hudens hälsa och tillväxten av celler. Det spelar en central roll i att bibehålla en hälsosam syn, särskilt i mörkerseende. Dessutom är det nödvändigt för att upprätthålla hudens integritet och skydda kroppen mot infektioner. Finns bland annat i:

  • Animaliska källor såsom lever, äggulor och mejeriprodukter.
  • Vissa grönsaker och frukter såsom morötter, sötpotatis, pumpa och spenat

Finns i våra produkter: Belly Boost, Hormone Harmony, Detox Deluxe, Mango Snacks

C-vitamin

C-vitamin spelar flera viktiga roller i kroppen. Det är en antioxidant som hjälper till att skydda cellerna mot skador från fria radikaler. Det är också viktigt för att bilda kollagen, som är en viktig komponent i hud, blodkärl, ben och brosk. Dessutom hjälper det kroppen att absorbera järn från vegetabiliska källor. Finns i bland annat:

  • citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt, bär som jordgubbar och blåbär, gröna grönsaker som broccoli och spenat, samt paprika.

Finns i våra produkter: Belly boost, Hormone Harmony, Berry Beautiful, Detox Deluxe, Magic MindMango Snacks, Strawberry Snacks

B-vitamin:

B-vitaminer är en grupp vattenlösliga vitaminer som spelar en avgörande roll i olika metaboliska processer i kroppen. Det finns flera olika B-vitaminer, och var och en av dem har sina egna specifika funktioner. Finns i bland annat:

  • fullkornsprodukter, baljväxter och nötter (B1-vitaminer)
  • kött, fisk, bananer och potatis (B6-vitaminer)
  • gröna bladgrönsaker, baljväxter och citrusfrukter (B9-vitaminer)
  • kött, fisk, mejeriprodukter och ägg (B12-vitaminer)

Finns i våra produkter: Berry Beautiful, Detox Deluxe, Hormone Harmony, Protein Power, Magic Mind

E-Vitamin

E-vitamin är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler. Fria radikaler är reaktiva molekyler som kan skada cellmembran, DNA och andra komponenter i kroppens celler, vilket kan öka risken för åldrande och olika sjukdomar. E-vitamin spelar en viktig roll i att stärka immunsystemet och skydda röda blodkroppar. Det hjälper också till att upprätthålla frisk hud och ögon. Finns i bland annat:

  • nötter, frön, vegetabiliska oljor (som solrosolja och vetegroddsolja), gröna bladgrönsaker, ägg och helkornsprodukter.

Finns i våra produkter: Berry Beautiful, Detox Deluxe, Magic Mind

Järn

En av de viktigaste funktionerna av järn är att vara en nyckelkomponent i hemoglobin, ett protein i röda blodkroppar. Hemoglobin binder sig till syre i lungorna och transporterar det till kroppens vävnader och organ, där syret används för cellandning och energiproduktion.
Järn spelar en roll i immunsystemets funktion och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Finns i bland annat:

  • animaliska livsmedel som kött, fisk och fågel
  • spannmål, baljväxter, nötter och gröna bladgrönsaker

Finns i våra produkter: Belly Boost, Hormone Harmony, Berry Beautiful, Detox Deluxe, Protein PowerMango SnacksStrawberry Snacks

Magnesium

Magnesium är avgörande för muskelfunktionen. Det hjälper musklerna att kontrahera och slappna av, inklusive hjärtmuskeln. Magnesium påverkar även nervsystemet genom att reglera signalöverföring mellan nervceller. Det spelar en roll i att kontrollera blodtrycket och är kopplat till att förebygga migrän. Betydande mängd av kroppens magnesium lagras i benen, och det är nödvändigt för att bibehålla benhälsa och styrka. Finns i bland annat:

  • nötter, frön, gröna bladgrönsaker, fullkornsprodukter, baljväxter och mejeriprodukter
  • Vattnet du dricker kan också vara en källa till magnesium, beroende på din vattenkälla

Finns i våra produkter: Belly Boost, Berry Beautiful, Detox Deluxe, Protein Power

Selen

Selen är en essentiell mineral som kroppen behöver i små mängder för att bibehålla god hälsa. Det spelar en viktig roll som en beståndsdel i flera enzymer och antioxidanter som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler. Selen är kopplat till immunsystemets funktion. Det kan påverka produktionen och aktiviteten hos immunceller och hjälpa kroppen att bekämpa infektioner. Selen är nödvändigt för en korrekt sköldkörtelfunktion. Det är en viktig komponent i sköldkörtelhormoner och kan hjälpa till att reglera ämnesomsättningen. Finns bland annat i:

  • nötter, frön, fisk (särskilt tonfisk och lax), kött, ägg, mejeriprodukter och fullkornsprodukter.

Finns i våra produkter: Belly Boost, Detox Deluxe

Omega 6

Omega-6 fettsyror är en typ av fleromättad fettsyra som är nödvändig för kroppens normala funktion. Omega-6 fettsyror är en källa till energi i kosten och hjälper till att upprätthålla energibalansen i kroppen. Det är viktigt att upprätthålla en balans mellan intaget av omega-6 fettsyror och omega-3 fettsyror i kosten. Båda typerna av fettsyror är viktiga, men överdriven konsumtion av omega-6 i förhållande till omega-3 kan potentiellt öka risken för inflammation och vissa sjukdomar. Finns bland annat i:

  • vegetabiliska oljor som majsolja, sojaolja, solrosolja och druvkärnolja
  • nötter, frön och vissa typer av kött

Finns i våra produkter: Berry Beautiful, Detox Deluxe

Omega 3

Omega-3 fettsyror är en typ av fleromättad fettsyra som är viktiga för kroppens normala funktion och har många hälsofördelar. Omega-3 fettsyror har visat sig ha positiva effekter på hjärt- och kärlhälsa. De kan sänka blodtrycket, minska inflammation och förbättra blodfettsnivåer. Omega-3 fettsyror kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, inklusive hjärtattacker och stroke.Omega-3 fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och kan minska kronisk inflammation i kroppen.  Finns bland annat i:

  • fet fisk som lax, makrill och sardiner, valnötter, chiafrön, linfrön och vegetabiliska oljor som linolja och rapsolja.

Finns i våra produkter: Berry Beautiful, Protein Power

Takaisin blogiin
  • Detox Bowl

    Lääke hyvinvointiisi

    72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
    Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

    Lue lisää hoidosta 
  • Hälsokuren

    Lääke vahvemmalle itselle

    5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
    Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

    Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä